Koktejlové větrníčky

 

Přísady

PÁLENÁ HMOTA:
125 ml oleje, 300 ml vody, sůl, 250 g hladké mouky, 7 vajec

NÁPLŇ:
250 ml šlehačky, 250 ml žloutkového krému, malé jahody, borůvky, maliny

ŽLOUTKOVÝ KRÉM:
1 l mléka, 250 g cukru krupice, 200 g krémového prášku, 500 g másla

Postup

Smícháme olej s vodou, osolíme a přivedeme do varu, přisypeme mouku a restujeme asi 3 min. než se dno nádoby zbarví do bíla. Necháme vychladnout a po jednom vmícháme vejce. Těsto zpracujeme do hladka, dáme do zdobičky a na vymazaný plech tvarujeme větrníčky. Pečeme při 160°C až se větrníčky zabarví a pak dopečeme při 240°C. Při pečení odvětráváme troubu.

Upečené větrníčky rozkrojíme a plníme šlehačkou vyšlehanou se žloutkovým krémem a ovocem.

Žloutkový krém připravíme, když uvedeme do varu mléko, přidáme cukr a krémový prášek a vaříme do ztuhnutí. Po vychladnutí postupně vmícháváme máslo.

Tip

Krém lze nahradit vanilkovým pudinkem.

 
HodnoceníPlná hvězdaPlná hvězdaPlná hvězdaPlná hvězdaPrázdná hvězda
Sdílejte
 
Zde může být i vaše reklama!

2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)