600 g filetu ze štiky, 2 vejce, 50 ml mléka, 80 g strouhanky, sladká paprika, oregáno, tymián, šalvěj, sušený česnek, chilli, majoránka, bílý pepř, 500 ml oleje na smažení
OMÁČKA:
50 g hladké mouky, 50 g másla, 120 ml kuřecího vývaru, 100 ml smetany, 100 ml sektu, sůl
Rybí filé ze štiky nakrájíme na porce a osušíme v utěrce.
Porce ryby obalíme v mouce, mléku rozšlehaném s vejci a nakonec ve strouhance, do které jsme přidali všechno koření.
V menším kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem a vaříme asi 20 min. Na závěr přidáme sekt a zjemníme smetanou.
Rybu pomalu smažíme v oleji a podáváme s omáčkou.
2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)