Řecký chléb s ovčím sýrem

 

Přísady

50 g ovesných otrub, 500 g hladké mouky, 150 g ovčího sýra, 5 lžic olivového oleje, 1 lžička soli, 21 g čerstvého droždí, 325 ml vlažného mléka

Postup

Smícháme otruby s hladkou moukou, přidáme nastrouhaný sýr, který jsme rozmíchali s olivovým olejem, rozmícháme a přidáme droždí a vlažné mléko. Důkladně propracujeme, vytvarujeme bochník a necháme 30 min. pod utěrkou, znovu propracujeme a necháme znovu 30 min. kynout. Vykynutý chléb dáme do olejem vymazané formy a pečeme v troubě na střední příčce při 180°C asi 1/2 hod.

Tip

Forma: hliněný květináč nebo jelení hřbet.

 
HodnoceníPlná hvězdaPlná hvězdaPlná hvězdaPlná hvězdaPrázdná hvězda
Sdílejte
 
Zde může být i vaše reklama!

2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)