1/4 l šlehačky, 1/4 l cukru krupice, vanilkový cukr, 4 celá vejce, 50 g rozpuštěného másla, polohrubá mouka, prášek do pečiva, vlašské ořechy (nasekané), máslo na vymazání, 2 lžíce kakaa
Šlehačku promícháme s cukrem krupicí a vanilkovým cukrem, přidáme vejce a rozpuštěné máslo. Vše ušleháme, přidáme polohrubou mouku (množství dle konzistence - mírně tekuté) a prášek do pečiva, vmícháme ještě hrst nasekaných vlašských ořechů. Nádobu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme moukou.Vlijeme do ní jednu třetinu vzniklého těsta, do druhé třetiny vmícháme 2 lžíce kakaa a přidáme do formy, zakončíme opět bílou třetinou - vznikne mramorování. Bábovku dáme do trouby předehřáté na 200°C a pečeme 1-1,5 hod., hlídáme a pootáčíme, kontrolujeme špejlí. Hotovou bábovku hustě pocukrujeme.
2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)