krůtí prsa, 200 g oloupaných mandlí, arašídové máslo, 1 vejce slepičí syrové, rýže, olivový olej, pepř, chilli Garlic, sůl, pepř, zelené olivy s mandlemi
Krůtí prsa nakrájíme na čtverečky velikosti přibližně 4x4 cm. V misce rozmícháme arašídové máslo s trochou olivového oleje, do této směsi přidáme chilli Garlic a zamícháme. Po hodině do tohoto nálevu vložíme krůtí maso a necháme odležet přes noc. Pozor - nesmí to být přes den!
Oloupané spařené mandle nasekáme na drť. Uvaříme rýži ve vodě s 12 kapkami olivového oleje a 3 kapkami chilli Garlic. Maso vyndáme z marinády, položíme na plech a celé vsuneme na 15 min. do rozpálené trouby.
Nasekané mandle nasypeme do zbylé marinády, přidáme jedno vejce a zamícháme. Uvařenou rýži scedíme a také nasypeme do marinády. Pánev wok jemně vytřeme olivovým olejem.
Upečené maso nasypeme do marinády a takto obalené těstíčkem smažíme v pánvi dozlatova. Vše jemně posypeme pepřem. Talíř ozdobíme zelenými olivami plněnými mandlemi.
2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)