4 žebírka, 1 velké nakyslé jablko, 3 polévkové lžíce másla, 1 polévková lžíce soli, 1 kávová lžička bílého pepře, 2 polévkové lžíce sladké smetany, 2 polévkové lžíce nadrobno nasekané čerstvé máty
Žebírka omyjeme, osušíme, podél kosti maso lehce nařízneme. Jablko rozkrojíme na tenké plátky.
Na pánvi rozehřejeme máslo a žebírka prudce opečeme pokaždé straně, osolíme a opepříme. Pak je přendáme do ohnivzdorné nádoby.
Na pánvi krátce opečeme jablečné plátky, naskládáme je na žebírka, na ně dáme plátky másla.
Dopékáme v troubě ještě asi 15 min. Na závěr přidáme smetanu s přimíchanou mátou.
2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)