Vepřové žebírko s nakyslým jablkem

 

Přísady

4 žebírka, 1 velké nakyslé jablko, 3 polévkové lžíce másla, 1 polévková lžíce soli, 1 kávová lžička bílého pepře, 2 polévkové lžíce sladké smetany, 2 polévkové lžíce nadrobno nasekané čerstvé máty

Postup

Žebírka omyjeme, osušíme, podél kosti maso lehce nařízneme. Jablko rozkrojíme na tenké plátky.

Na pánvi rozehřejeme máslo a žebírka prudce opečeme pokaždé straně, osolíme a opepříme. Pak je přendáme do ohnivzdorné nádoby.

Na pánvi krátce opečeme jablečné plátky, naskládáme je na žebírka, na ně dáme plátky másla.

Dopékáme v troubě ještě asi 15 min. Na závěr přidáme smetanu s přimíchanou mátou.

 
HodnoceníPlná hvězdaPlná hvězdaPlná hvězdaPrázdná hvězdaPrázdná hvězda
Sdílejte
 
Zde může být i vaše reklama!

2004-2014 © Rafej (rafej@centrum.cz)